Haber

Büyükçekmece’de Rüşvet Operasyonu Sonrası Gözaltına Alınan Şüphelilerin Destekçisi Tarafından Boğazlanan Kadın Konuştu

BÜYÜKÇEKMECE’de rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan şüpheliler belediyeye götürülerek odaları aranırken, destek için toplanan kalabalık grupta Hasan Akkuş tarafından boğularak öldürülen Nebiha Yetimoğlu, yaşananları anlattı. Yetimoğlu, “Özür dilerse konuyu kapatacağım” dedi.

Büyükçekmece’de bir sitenin imarında usulsüzlük tespit edilmesi üzerine aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 22 kişi rüşvet suçundan gözaltına alındı. Operasyon günü bir grup da gözaltına alınan belediye çalışanlarına destek vermek için belediyeye geldi. Burada slogan atan grupta yer alan Hasan Akkuş, Nebiha Yetimoğlu’nun boğazını sıkarak hakaret etti. O anlar kameralara yansırken, Yetimoğlu bugün polis merkezine giderek Akkuş’tan şikayetçi oldu. Olayın ardından boğazı düğümlenen Nebiha Yetimoğlu, yaşananları anlattı. Yetimoğlu, belediyeyle ya da Hasan Akkuş’la bir sorunu olmadığını, kızına daha önce burs verildiğini ve belediye gezilerine katıldığını, Akkuş’tan sadece özür beklediğini belirtti. Yetimoğlu, “Böyle bir olayın olmasını istemezdim. İş başvurusu için oraya gittik. Ben de bahçeye bank istemek için gittim. Böyle bir olay olunca kendimi orada buldum. Ben hükümete ‘böö’ dedim, biraz milliyetçi ve devletçiyim, vatanımı da çok sevdim.” “Sevgi dolu bir insan olduğum için kime ‘bö’ dediğini, devlete sordum. Bir saniye bile geçmeden elini boğazımda hissettim” dedi.

Nebiha Yetimoğlu, “Hayatımda ilk defa bir erkekten, ne eşimden ne de babamdan böyle bir şey gördüm. Hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm. Boğazımı tuttu ve ‘Seni öldüreceğim’ gibi bir şey söyledi. Kötü sözler söyledi ama söylemek istemiyorum. O kadar yaklaştıklarında şaşırdım ve şok oldum. Bizi oradan hızla ayırdılar. Eve geldik. böyle olacağını düşünmemiştim. belediyeyle ve o insanlarla hiçbir sorunum yok. gezilere hep onlarla katıldık. hasan akgün kadınlar için piknik düzenlerdi bizi de yanlarında götürdüler. bugün polis geldi ve bizi götürdü. “Bu bizim görevimiz teyzeciğim. ‘Ben istemiyorum, özür dilerse kapatılır, bu kadar büyütmeye gerek yok’ dediler. Hayır dediler, bu bizim görevimiz, gitmemiz lazım. Kısa bir soru soracağız dediler. Onlar sordular, ben de devletime yardım etmek adına size anlattıklarımı onlara anlattım. Benim derdim ‘devlet, vatan, millet’ti’ dedi.

Bu arada olaya karışan Hasan Akkuş, avukatı aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.

Hasan Akkuş, “Öfkemi kontrol edemeyerek ablamızı üzdüğüm ve kamuoyu tarafından bu şekilde algılandığım için tüm inananlardan ve kamuoyundan özür dilerim.”

haberkorgan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu