Hatalı sığırlar mı yoksa ‘böcek ye’ diyen baronlar mı? Gıda güvenliği tehlikede
News7 – ÖZEL
Paris Anlaşmasıbilinen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi2050 yılına kadar karbondioksit ve diğer sera gazı emisyonlarını durdurma bahanesiyle. tarım ve hayvancılıkgol yapılır.
Son 250 yılda fosil yakıt kullanan fabrikaların çevreyi kirletmesine göz yuman küresel güçler, Dünyada milyonlarca yıldır var olan sığır ve taneli pirincin küresel ısınmaya neden olduğu algısı.Akıllarına kazımaya çalışıyor.
İnsanlığın gıdasını kontrol etmek isteyen küresel güçler, bir taraftan böcek tozuGıdalarda protein olarak kullanılmaya başlanırken, yapay etÖte yandan, büyükbaş hayvan pazarı küresel ısınmaya neden oluyoryönünde manipülatif araştırmabana fon sağlıyor.
‘HASSAS ET VE SÜT ÜRÜNLERİ İLE PİRİNÇ’ ARAŞTIRMASI
Doğa İklim DeğişikliğiABD’de Columbia Üniversitesi Yer ve Çevre Bilimleri Bölümü’nden dikkat çeken bir çalışma dergide yayınlandı.
Catherine C. İvanoviçtarafından yayınlanan “Küresel gıda tüketiminden gelecek ısınma” başlıklı araştırmada et ve süt ürünleri ve pirinçağırlıkta mevcut yeme alışkanlıklarıkaynaklanan emisyonlar nedeniyle küresel ısınmaVe iklim değişikliğiNe için 1,5 santigrat derece hedefiaşıldığı varsayılmıştır.
gıda emisyonlarıŞimdiye kadar küresel ısınma 1 santigrat dereceArtacağı ileri sürülürken 2100 yılına kadar bu şekilde devam ederse 0.7 santigrat dereceartacak ve 1.5 santigrat dereceHedefin aşılacağı iddia edildi.
SIĞIR VE PİRİNÇ TAHLALARI ISINMANIN YÜZDE 75’İNİN KAYNAĞIDIR
Sözde araştırma, gıda kaynaklı ısınmanın yüzde 75’inin sığır ve çeltik tarlaları gibi geviş getiren hayvanlar gibi yüksek metan kaynaklarından kaynaklandığını ileri sürdü.
“ET TÜKETİMİ AZALTILMALIDIR” ÇAĞRISI
Yayınlanan makalede, sıcaklık artışı yüzde 55azaltılabileceğini belirtti. et tüketimi tıbbi olarak tavsiye edilen seviyelere düşürülmeliçağrıldı.
Makale, çiftlik hayvanlarından ve onların gübresinden ve yenilenebilir enerjisinden kaynaklanan emisyonların azaltılmasını tavsiye etti. Ancak yazıda hayvanların akıbetinden bahsedilmedi.
MEVCUT GIDA ÜRETİM MODELİ TEHLİKELİ(!)
The Guardian’da yer alan habere göre, makaleyi yayınlayan akademisyen Catherine C. İvanoviçmevcut gıda üretim modelinin küresel ısınmayı artırdığını savundu.
“ Gerçekten de metan gazı, gıda sistemlerinin ısınmasının belirlenmesinde baskın bir role sahiptir.”, İvanoviç, “ Bugün sahip olduğumuz gıda üretim modelini sürdürmek, 1,5 derecelik sıcaklık eşiğini korumakla tutarlı değil. Bu, yüksek metanlı gıda gruplarından kaynaklanan emisyonların azaltılmasına özel önem vermektedir.dedi.
“ Küresel nüfusumuzu iklim açısından güvenli bir gelecekle uyum içinde sürdürmeyi hedeflemeliyiz.” dedi Ivanovich, mevcut gıda üretiminin ‘ tehlikeBuna neyin sebep olduğunu çürüttü.
KÜRESEL ISINMANIN NEDENİ GERÇEKTEN SIĞIR MI?
Besin Güvenliğitutarak insanlığı yönetmek isteyen küresel güçlerin finanse ettiği medya organları, yanlış sığırlarVe çeltik tarlalarıgösteriyor. Peki gerçekten küresel ısınmanın nedeni çeltik tarlaları ve sığırlar mı?
SORUNUN BAŞLANGIÇ ENDÜSTRİ DEVRİMİ
Küresel ısınma sorununun en önemli kaynağının milyonlarca yıldır var olan sığır ve çeltik tarlaları değil, son 250 yılda ortaya çıkan endüstriyel üretim olduğu gerçeği gizlenemez.
Sanayi devrimiile başlayan kömür, petrol ve doğal gazFosil yakıtların artan kullanımı, örneğin
1958’DE 300 D/D EŞİĞİ GEÇTİ
Son 400.000 yıldır atmosferde 300ppm1958’de karbondioksit asla (milyonda parça) aşmadı. 315ppmbugün ölçülüyor 400ppmbindim
insan aktiviteleriSonuç olarak, atmosferik karbondioksit konsantrasyonu 1750’de 280 ppm’den bugün yüzde 47’lik bir artışla 414,72 ppm’ye çıktı.
EMİSYON KAYNAĞININ YÜZDE 75’İNE SAHİP ENDÜSTRİYEL FAALİYETLER
Günümüz toplumunda fosil yakıtların kullanılmasından kaynaklanan. Karbon salınımıatmosferin sera etkisini artırarak küresel ısınmaya neden oldu.
BBC’de yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Raporu Paneli‘deki bilgiler, suçlanan sığırların en azından küresel baronlardan daha temiz olduğunu ortaya koyuyor.
Grafiğe göre küresel ısınmaya neden olan karbondioksit emisyonları yüzde 75faaliyetlerinden doğrudan yüzde 25 Dolaylı olarak elektrik tüketiminden kaynaklanır. Her iki kategoride endüstriyel faaliyetlerden kaynaklanan emisyonlar Un değerli bir yer kaplıyor gibi görünüyor. Grafikte nakliye varsa yüzde 14hissesine sahiptir. yüzde 25metrekarelik bir alanı kapsayan tarım ve hayvancılıktan kaynaklanan emisyonlarda olduğu belirtiliyor.
Bazı bilimsel araştırmalara göre hayvanlar otlarken gübrenin doğrudan toprağa bırakılması sonucu ortaya çıkmaktadır. hayvan gübresinden azaltılmış emisyonlarde ortaya çıkar.
İKLİM KRİZİNİN SORUMU DÜNYANIN EN SAĞLIKLI YÜZDE 10’U Petrol, kimya, kozmetik, madencilik vb. departmanlar, özel jetler, lüks ve silah sanayi. Dünyanın en zengin yüzde 10’u iklim krizinin en az yüzde 50’sinden sorumlu. Dünyanın en yoksul yüzde 50’sinin iklim krizindeki payı sadece yüzde 7. |
---|
SERVET ÜLKELERİ DÜNYAYI EN ÇOK KİRLETİCİ ÜLKELERDİR! 3 ÜLKE YARISINDAN FAZLA SALDIRIYOR
BBC’de yer alan habere göre, Küresel karbon emisyonlarının %75’idünyanın zengin ve gelişmiş ülkelerinden oluşan G20 ülkeleribu neden oluyor.
karbondioksit üretimiBunların çoğu sadece dört ülkede gerçekleşiyor. Çin, ABD, Hindistan, RusyaVe Avrupa BirliğiDünyayı büyük oranda kirleten ülkeler arasında listenin başında yer alıyor.
ÇİN, TEMİZ ORTA ÖNDE
Üretimde en çok kömür kullanan Çince, dünyanın en büyük karbondioksit üreticisi ve küresel emisyonların dörtte birinden sorumlu.
ABD KİŞİ BAŞINA EN ÇOK EMİSYONDA İLK
Kişi başına en yüksek emisyona sahip ülkelerin listesi Amerika Birleşik Devletleri , birinci sırada. Gücünün çoğunu doğal gaz ve petrolden alıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Kişi başına en yüksek emisyona sahip ülkeler listesinde ilk sırada yer alıyor.ABD’den sonra Avrupa BirliğiVe Hindistangeliyor
PANDEMİDE ÜRETİMİN DURDURULMASI EMİSYONLARI AZALTTI
Pandemi döneminde sokağa çıkma yasakları nedeniyle birçok fabrikada üretimin durması ve araç kullanımı Daha sonra bu emisyonlarda önemli bir azalma oldu. Ancak fabrikaların yeniden faaliyete geçmesiyle bu dönem kısa sürdü.
________________
BESLENME KONTROLÜ ESAS AMAÇ MI?
Pandemi döneminde yaşananlar, iklim krizibaş faillerinin para hırsıyla dünyayı yaşanmaz hale getiren küresel para baronlarıbunu ortaya koyuyor.
Peki dünyayı kirletenler ve küresel ısınmaya sebep olanlar için gereğini yapmayan zengin ülkeler neden et ve tarım ürünleri kaynaklarını hedef alıyor?
Son yıllarda laboratuvar üretimi yapay et‘ Ve ‘ böcek proteini Sağlıklı olma yönünde reklamlar ivme kazandı. Ayrıca doğal protein kaynağı olan sığır eti hedef haline getirildi. Bu faaliyetler, küresel para baronlarının ‘asıl amacı’dır. yemeği kontrol altına almak‘ belirtilmiştir.
DAVOS’TA ALINAN KARARLAR
Geçen yıl Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumuiçinde ‘ iklim kriziyle mücadele‘nedenlerle’ hayvansal ürünleri tüketmemek‘ ve ‘ yerine böcek yeme ‘ planı devreye girdi. Plan Avrupa Birliği ülkeleri tarafından kabul edildi.
HOLLANDA’DAN İLK ‘SUNİ ET’ SALDIRISI
Davos’ta alınan kararların ilk uygulayıcısı ise Hollandaoldu.
‘ Metan emisyonlarının azaltılması‘Yeşil Sol Parti’nin (GL) teklifiyle Harlemşehirde Et işleri için reklamlar yasak. Bölgede hayvan çiftliklerinin kapatılacağı ve dana etinin kısıtlanacağı belirtildi.
Ülkedeki sera gazı emisyonu sorununda “günah keçisi” olarak görülmekten şikayet eden Hollanda’da çiftçiler, traktörleriyle çok sayıda hamle yaptı.
BÖCEK TOZUNA AB ONAYI
Avrupa Birliği, un kurdu ve çekirgeden sonra, 24 Ocak’tan itibaren kriket tozuGıda maddelerinde kullanılmasına izin verdi.
Vietnamlı bir şirketin 2019’da kullanım başvurusu üzerine kriket ; Unlu mamüller, atıştırmalıklar, soslar, makarna, bisküvi, dondurma ve çeşitli hazır gıda ürünlerinde et katkı maddesi olarak kullanılmaya başlandı.
____________________
‘SUNİ ET’ VE ‘Böcek’ Propagandasının ARKASINDA KİM VAR?
Bir yanda dünyanın en zenginleri gezegeni kirletirken, diğer yanda yapay et‘ Ve ‘ böcek‘ propagandası yapıyor.
Odatv’de yer alan habere göre böcek ve suni et sektörünün arkasında. George Soros, Bill Gates, Jeff Bezosküresel milyarderler dahil.
Citi Grup Bankası aracılığıyla hazırlanmıştır manipülatif ‘iklim krizi raporları’nda, kelimede ‘ dünyayı kurtar‘ için ‘ et yemeyi bırakmak, vegan beslenmeye geçmek ve böcek yemek‘ önerildi.
Ancak Oxfam ve benzeri kuruluşların raporlarında, dünyadaki iklim krizinin sorumlusunun et yiyen insanlar değil, yapay et ve böcek yemeyi tavsiye eden zenginler olduğu belirlendi.
BILL AND MELINDA GATES VAKFI’NDAN BÖCEK PROTEİNLERİNE FİNANSMAN
2012’den beri dünyanın en büyük böcek proteini ve böcek yemi şirketlerinden biri olan All Things Bugs Bill ve Melinda Gates Vakfıtarafından finanse edilmesine karar verildi.
ÖZEL JETLE PARİS İKLİM ANLAŞMASINA GİTMEKLE KARIŞTIRDI
İklim krizine ilişkin açıklamalarıyla tanınan Bill Gates, “How to Prevention Climate Disaster” adlı kitabıyla ilgili yaptığı konuşmada Paris Anlaşması’na özel jetle gittiğini itiraf etti.
Gates, kitapta kelimeyle ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Fikirleri olan zengin bir adam olduğumu inkar edemem. Karbon ayak izimin saçma bir şekilde yüksek olduğu doğru. Büyük evlerim var ve özel uçakla seyahat ediyorum. Aslında bunlardan birini Paris’e giderken kullandım. iklim konferansı Peki ben kimim ki birine çevre hakkında ders vereyim?
KÜRESEL ISINMAYA KARŞI ‘SUNİ ET’ ÖNERİDİ
İneklerin ürettiği gazın dünyayı tehlikeye attığını savunan Gates, zengin ülkelerin metan gazı emisyonlarını azaltmak için gerçek et yerine yapay et tüketimine geçmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Gates, dünya ülkelerini hayvancılığı bırakmaya davet etti.